Stadionin graafinen kuva

TOTEUTAMME ELÄMYKSIÄ YMPÄRISTÖN EHDOILLA - STADIONILLA UUSIA SERTIFIOINTEJA

Julkaistu 14.12.2023

Uudistamisen seurauksena stadion on malliesimerkki kestävästä kehityksestä ja paikasta, jossa voi toteuttaa tapahtumia ja tilaisuuksia ympäristöystävällisesti. Stadionin ympäristövaikutuksia arvioidaan yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa ja tehdään aktiivisia toimenpiteitä niiden pienentämiseksi. Joulukuussa 2023 Olympiastadionia hallinnoivalle Stadion-säätiölle on myönnetty vastuullisen matkailukohteen Sustainable Travel Finland -tunnus ja säätiö on tehnyt Ympäristömerkkisitoumuksen. 

Sustainable Travel Finland

Sustainable Travel Finland -merkki (STF), on kokoava sateenvarjomerkki vastuullisille yrityksille ja matkailualueille Suomessa. Visit Finland lisää matkailualan vastuullisuutta STF-ohjelmallaan, jossa yritys tai matkailualue käy läpi 7 askelta todistaakseen vastuullisuutensa.

Stadion-säätiö täyttää kaikki Sustainable Travel Finland (STF) -merkille asetetut kriteerit. Olympiastadionia hallinnoivalle Stadion-säätiölle on joulukuussa 2023 myönnetty STF-merkin käyttöoikeus osoituksena arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen. 

Ympäristömerkkisitoumus

Olemme tehneet Ympäristömerkkisitoumuksen. Se tarkoittaa, että Olympiastadion edistää osaltaan ekologisia ja elinkaaren huomioivia ratkaisuja ja huomioi ympäristömerkit hankinnoissa, joissa se on mahdollista.Ympäristömerkkien käytöllä ja niiden huomioimisella hankinnoissa edistämme myös Hiilineutraali Helsinki -tavoitteita. Ympäristömerkkisitoumukseemme voit tutustua tarkemmin tästä.

Ympäristömerkki kättelykuva