TREENIPÄIVÄ

TREENIPÄIVÄ OLYMPIASTADIONILLA OLI LIIKKUMISEN RIEMUA

Julkaistu 16.11.2021

LähiTapiolan treenipäivässä lasten ja nuorten joukkueet ympäri Suomea pääsivät tutustumaan Olympiastadioniin ja treenaamaan uusissa liikuntatiloissa. Elämänturvayhtiön ja stadionin yhteistyö keskittyy hyvinvointiin ja yhdenvertaiseen liikuttamiseen.

Olympiastadionin tilat täyttyivät marraskuisena viikonloppuna liikkumisen riemusta. LähiTapiolan järjestämässä treenipäivässä lasten ja nuorten urheilujoukkueet ympäri Suomea pääsivät tutustumaan Olympiastadioniin ja järjestämään omat harjoitukset stadionin liikuntatiloissa.

Suunnittelujohtaja Kirsi Juusti kertoo, että LähiTapiolan brändi halutaan liittää joukkueurheiluun ja liikkumisen iloon.

”Siitä syntyi idea: mitä jos ottaisimme kaikki suomalaiset lasten ja nuorten joukkueet mukaan lajista riippumatta?”

Treenipäivän arvontaan osallistui yhteensä 473 joukkuetta. Osallistujiksi arvottiin mukaan kaksitoista joukkuetta ympäri maata. Stadionille saapui muun muassa nuoria jalkapalloilijoita, voimistelijoita ja lentopalloilijoita.

Kiitos tuhannesti ikimuistoisesta treenipäivästä! Meillä pojat ja valmentajat tykkäsivät kovasti päivästä - Perttulan tähti

Treenipäivän aikana joukkueet pääsivät hyödyntämään Olympiastadionin monipuolisia liikuntatiloja omien harjoitusten pitämisessä. Juusti kertoo, että moni joukkue ottikin uusista tiloista ilon irti ja treenasi jotain muuta kuin omaa lajiaan.

Pääseminen Huuhkajien kotikentälle ja vaihtoaitioon sekä kiipeäminen stadionin torniin olivat monelle treenipäivän kohokohta. Vaikka myös valmentajilta ja huoltajilta tuli paljon kiitoksia, paras palaute oli luettavissa suoraan osallistujien kasvoilta.

”Lapset kyllä tykkäsivät, sen näki ilmeistä ja ilosta. Käyminen Olympiastadionilla ja tornissa on jotain erityislaatuista”, Juusti kertoo.

Kiitos onnistuneesta treenipäivästä - HJK/ Jalkapallo

Stadion on merkinnyt myös elämänturvaa

LähiTapiola on yksi Olympiastadionin pääyhteistyökumppaneista.

”Olemme elämänturvayhtiö, joten haluamme varmistaa, että suomalaiset voivat paremmin. Tältä pohjalta lähdimme miettimään myös sitä, mikä olisi oikea tapa tehdä yhteistyötä.”

LähiTapiolan ja Olympiastadionin yhteistyön kulmakiviä ovat hyvinvointi ja kaikkien liikuttaminen. Historialliset puitteet sopivat Juustin mielestä elämänturvayhtiölle erinomaisesti. 

”Olympiastadion on eri aikoina merkinnyt suomalaisille myös elämänturvaa. Sodan aikaan tornista tähystettiin lentokoneita, ja sodan jälkeen stadionilla järjestettiin kotia vailla olevien majoitustoimintaa. Kun stadionin rooli on ollut tällainen pitkään, oli helppo luoda yhteys tähän päivään.”

Myös Stadion-säätiön markkinointi- ja viestintäjohtaja Marju Paju kehuu yhteistyötä LähiTapiolan kanssa.

”Iloitsemme osaltamme, että yhteistyössä LähiTapiolan kanssa voimme mahdollistaa elämyksiä ja ikimuistoisia hetkiä eri kohderyhmille. Ilo, elämykset ja yhteisöllisyys ovat Olympiastadionin arvot, joita haluamme myös kaikkien yritysyhteistyökumppaneidemme kanssa viedä käytännön toimintaan ja jakaa laajemmin suomalaisille.”

Treenipäivä oli LähiTapiolan ensimmäinen suurempi tapahtuma Olympiastadionilla. Tulevaisuudessa tarkoituksena on hyödyntää ainutlaatuisia tiloja niin asiakkaiden kuin henkilöstön viihdyttämiseen. Brändi näkyy myös Olympiastadionin liikuntatiloissa.

”Tämä sopii monenlaiseen sidosryhmätekemiseen. Meillä on oma aitio, ja stadionin tornia on mahdollista hyödyntää eri tilaisuuksissa. Kun taas voidaan kokoontua tapahtumiin, stadion tarjoaa siihen hyviä puitteita”, Juusti kertoo.

Suuri kiitos Treenipäivästä! Ihan mahtava kokemus lapsille ja meille aikuisille. Kiitos! - VeVe-Pesis

Treenipäivä saa jatkoa

Puuhakkaan treenipäivän päätteeksi kotimatkalle lähti satoja väsyneitä mutta onnellisia lapsia ja nuoria. Juusti kertoo, että palautteet päivästä ovat olleet yksinomaan positiivisia. Joukkueet myös jakoivat tunnelmiaan treenipäivästä omissa kanavissaan.

”Oli mahtavaa nähdä, kuinka spontaanisti joukkueet itse lähtivät viemään viestiä sosiaalisessa mediassa ja tekivät videoita päivästä.”

Jo treenipäivän hakuvaiheessa LähiTapiola ja Olympiastadion saivat toiveita, että tällainen tapahtuma järjestettäisiin toisenkin kerran. Täyttyykö stadion iloisista joukkueista pian uudelleen?

“Kyllä, treenipäivä Olympiastadionilla tullaan toteuttamaan jälleen ensi vuonna”, Paju kertoo.

Suurkiitokset upeasta treenipäivästä eilen - KP-75

Katso koostevideo Treenipäivästä.