VIERAILE OLYMPIASTADIONILLA

Urheilumuseo

Aukioloajat

MA-PE 10-18

LA-SU 11-17

Urheilumuseo on auki normaalisti 30.8.-5.9.2021

PALUU OLYMPIASTADIONILLE

Urheilumuseon näyttely ja palvelut ovat avautuneet tutulla paikallaan Helsingin Olympiastadionin läntisen sivustan siipirakennuksessa. Näyttelytilat ovat laajentuneet ja kirjasto ja tutkijapalvelu toimivat uusissa pohjakerroksen tiloissa. 

Päänäyttely, suomalaisen urheilun tarina, kerrotaan uudella tavalla. Näyttelyn ytimessä ovat tunteet, kuten urheilussakin, ja urheilun monet merkitykset suomalaisille 1800-luvun lopulta tähän päivään. Museon ainutlaatuisista kokoelmista ammentava näyttely tulkitsee urheilun historiaa raikkaasti ja ottaa kantaa myös nykyilmiöihin. 

Uudistuneen Urheilumuseon ensimmäisen vaihtuvan näyttelyn aiheena on Olympiastadion. Näyttely rakentuu kahden teeman ympärille: Olympiastadionin rakennushistoria ja stadionilla järjestetyt tapahtumat. Näyttelyssä on esillä myös Urheilumuseon ensimmäinen VR-toteutus. Lupa koskettaa on virtuaalinen museotila, jonka ydinsisältöä ovat vuodesta 1943 Olympiastadionilla toimineen Urheilumuseon 3D-mallinnetut esineet. VR-laitteiston avulla museokävijä voi tarttua museoesineisiin, tutkia niitä ja liikkua esineet mukanaan virtuaalisessa museotilassa – tulevaisuuden Urheilumuseossa.

 

 

Toimitilakartta Olympiastadion FI-SV
Kartta Urheilumuseolle, sisäänkäynti on tornipihan puolella.