Olympiastadionin uudistustyöt

Työmaan vaikutukset lähialueella 

31.03.2016

Helsingin Olympiastadionin uudistaminen on käynnissä. Vuosien 2016 - 2020 aikana Olympiastadionista rakennetaan kansainväliset urheilun, viihteen ja kulttuurin suurtapahtumien vaatimukset täyttävä monitoimiareena, joka on päivittäin myös kaupunkilaisten ja vierailijoiden käytössä. Uudistettu Olympiastadion avataan vuonna 2020. 

Muutokset liikkumisessa ja pysäköinnissä

Paavo Nurmen tie ja tornipiha ovat poissa käytöstä. Uimastadioninpolku on muutettu kevyen liikenteen käyttöön. Pysäköinti Olympiastadionin pohjoispuolen aukioilla on poissa käytöstä ja Paavo Nurmen -kentän pysäköintialue on normaalia pienempi. Stadionin länsipuolen pyöräily- ja kävelyreitti Pohjoisen Stadiontien, Urheilukadun ja Paavo Nurmen tien välisellä osuudella on poissa käytöstä. Korvaava reitti kulkee stadionin itäpuolelta Hammarskjöldintien ja Tahkontien kautta. Liikkumista ja pysäköintiä koskevat muutokset ovat valitettavasti välttämättömiä ja voimassa töiden valmistumiseen, vuoteen 2020 saakka.

Melua aiheuttavat työt

Olympiastadionin maanalaiseen laajentamiseen liittyvät louhinta- ja kallionporaustyöt alkavat huhtikuun 2016 alussa ja jatkuvat syyskuuhun 2017 asti. Louheen kuljetus ajoittuu samalle ajalle. Teemme töitä arkisin klo 07-22 välisenä aikana. Yö- ja viikonlopputöitä pyrimme välttämään. Mikäli joudumme poikkeamaan normaaleista työajoistamme, tiedotamme siitä erikseen.

Työmaan etenemistä voi seurata myös verkossa

Tiedotamme uudistusurakasta ja sen etenemisestä Helsingin kaupungin verkkosivuilla osoitteessa: www.hel.fi sekä Olympiastadionin verkkosivuilla osoitteessa www.stadion.fi.

Työmaan kuulumisia voit seurata myös sosiaalisen median kanavissa:

Facebook: www.facebook.com/olympiastadion.helsinki

Twitter: www.twitter.com/stadionhelsinki

Instagram: www.instagram.com/olympiastadionhelsinki

Youtube: www.youtube.com / Olympiastadion Helsinki

 

 

Teemme parhaamme, että lähiympäristölle koituva haitta olisi mahdollisimman vähäinen. Kaikissa työmaatoiminnoissa noudatetaan Helsingin kaupungin ympäristönsuojelumääräyksiä.

 

Lisätietoja: 

info(at)stadion.fi

olympiastadion(at)skanska.fi