HELSINKI CITY RUNNING DAY 3.10.

Julkaistu 2.10.2020

Suomen suurin juoksutapahtuma Helsinki City Running Day järjestetään Olympiastadionilla jälleen lauantaina 3. lokakuuta. Juoksutapahtumia järjestetään läpi päivän eri ikäisille ja tasoisille osallistujille. Myös kannustus on sallittua reitin varrella ja Olympiastadionin katsomossa, aivan loppusuoran edessä.

Helsinki City Running Day -tapahtumapäivä alkaa perheen pienimmille suunnatulla Minimarathonilla, jonka jälkeen luvassa on urbaani viiden kilometrin juoksutapahtuma ECCO Helsinki City 5, maratonin ja puolimaratonin yhdistävä Helsinki City Double -juoksu, joukkuehenkeä tarjoava Helsinki City Marathonviesti sekä päivän suurimpina tapahtumina jo 40. kertaa järjestettävä Garmin Helsinki City Marathon ja Suomen suurin puolimaraton Helsinki City Run.

Tapahtumajohtaja, entinen huippujuoksija Harri Hänninen on mielissään tapahtuman paluusta Olympiastadionille. 

“Sain tavallaan viestikapulan tapahtuman edelliseltä johtajalta vuosi sitten syksyllä. Helsinki City Marathon juostaan tänä vuonna 40. kertaa ja historiassa on tehty upeaa työtä. Olympiastadionille paluusta tuli paljon palautetta ja osallistujat olivat innoissaan siitä, että meidän tapahtumakeskuksemme on stadionilla. Juoksijoiden tullessa maaliin monella on liikutuksen tunne ja tämän kaltaiseen Suomalaiseen urheilupyhättöön tuleminen vahvistaa varmasti kokemusta entisestään. Monelle osallistujalle tämä on myös sellainen kokemus, että he haluavat tulla katsomaan uudistunutta stadionia”.

Samoilla linjoilla on myös Helsinki City Runiin osallistuva Mikko, joka odottaa innolla uudistetulle Olympiastadionille pääsyä: “Tietysti tuntuu hienolta päästä ensimmäistä kertaa uudistetulle Stadionille ja tällä kertaa vielä itse kentän puolella eikä katsomossa.” Kolmatta kertaa tapahtumaan osallistuva Mikko lähti alunperin mukaan ystävän kehotuksesta ja kannustaa muitakin mukaan liikkumaan yhdessä läheisten kanssa: “Liikuntaa on aina hyvä harrastaa ja erityisesti jos saa mukavaa seuraa mukaan, mikäs sen parempaa.”

Entisenä huippujuoksijana Hänninen on päässyt hyödyntämään omaa tietämystään tapahtuman järjestämisessä. Tämän vuoden tapahtumassa on panostettu erityisesti esteettömyyteen, juoksureitistä on pyritty saamaan mahdollisimman suora ja tasainen, mutkien ja mäkien määrä on onnistuttu minimoimaan.

“Olemme olleet stadionilla aiemminkin historiassa, muutamia vuosia sitten edellisen kerran ja täällä ovat paikat ja puitteet muuttuneet erittäin paljon. Tänä vuonna on ollut paljon uudenlaista työtä tutustuessa paikkoihin ja niiden mahdollisuuksiin”, Hänninen kommentoi vakuuttuneena uudistunutta Olympiastadionia.

Osallistujia odotetaan hieman aiempia vuosia vähemmän tämän vuoden poikkeusjärjestelyistä johtuen. Tapahtumajohtaja Hänninen on kuitenkin tyytyväinen noin 9 000 ilmoittautuneeseen osallistujaan.

Helsinki City Running Day 2020 -tapahtuma järjestelyorganisaatio on tehnyt kattavan suunnitelman siitä, miten osallistujille voidaan tarjota turvallinen juoksu viranomaisohjeiden puitteissa. Tapahtuman erityisjärjestelyistä löytyy tietoa tapahtuman omilta verkkosivuilta sekä sosiaalisen median kanavista.

Olympiastadionin torni on avoinna juoksijoille ja kannustajille. Torniliput ennakkoon Lippupisteestä.

Lisätietoa tapahtumasta TÄSTÄ.

 

Artikkelin kirjoittaja: Erasmus Envall