Liikuntasali 1

LIIKETTÄ JA HARJOITUKSIA STADIONILLA

Julkaistu 26.11.2020

Olympiastadionilla on uudistamisen myötä paljon uusia urheilutiloja, jotka ovat ollet syksyllä 2020 urheiluseuroilla ja muilla liikunta-alan organisaatioilla päivittäisessä käytössä. Hyvät puitteet ovat mahdollistaneet laadukkaiden harjoitusten järjestämisen kaikenikäisille liikkujille ja urheilijoille.

Uudistetun stadionin maanalaisen kerroksen liikuntamaailma käsittää kolme kokonaan uutta erikokoista sisäliikuntatilaa sekä 400 metrin juoksuradan. Maanalaisen liikuntamaailman lisäksi stadionilla on neljä muuta pienempää sisäliikuntatilaa. Liikuntatilat ovat toimineet seurojen vakiovuoro- ja tuntikäytössä stadionin avautumisen jälkeen.

Helsingin Kisa-Veikkojen HKV:n nuorten ryhmät ovat harjoitteleet kahtena iltana viikossa legendaarisella stadionin sisäsuoralla, josta on esteetön näkymä uusitun Olympiastadionin kentälle. Tuo mainio treenisuora on palvellut jo monia Kisa-Veikkojen ikäluokkia vuosikymmenten ajan.

"Tyylikkäästi uudistetut tilat toimivat jo oman viehätysvoimansa ansiosta lapsia ja nuoria innostavana urheilupaikkana ja keskeisellä sijainnillaan stadion on mitä manioin harjoituspaikka HKV:n nuorille”, toteaan HKV:n toiminnanjohtaja Reijo Siitonen.

 

Harjoituksia urheilun päämajassa

Uudistettujen tilojen monikäyttöisyys ja laatu saavat kiitosta myös koripalloseura Torpan Poikien junioreiden toiminnanjohtaja Jomi Suhoselta.

“Stadionin uudet tilat ovat tarjonneet monipuoliset puitteet koripallon harjoittelulle. Salissa pystyy harjoittelemaan kaiken tasoiset ja ikäiset joukkueet. Tilojen varustuksen hioutuessa viimeiseen malliinsa, tulevat ne tarjoamaan myös oheisliikuntaan erinomaiset tilat. Iskun loungessa juniorit pääsevät tekemään kätevästi myös läksyjään koulupäivän ja harjoitusten välissä. Materiaalissa on käytetty paljon puuta, se luo sisätiloihin oman tunnelmansa”, Suhonen kertoo uudistetuissa harjoitustiloissa.

Olympiastadionin merkitys Suomen urheiluhistorian monumenttina on myös tärkeä tulevaisuuden urheilijoiden kasvattamisessa. Hyvien olosuhteiden lisäksi paikan historiallinen merkitys on Suhosen näkemyksen mukaan merkittävä:  “Astuessa stadionin ovista sisään, tuntee kuinka urheilun historia on läsnä. Seuralla on historiaa Olympiastadionin tiloissa aiemmilta vuosikymmeniltä ja on upeaa jälleen harjoitella Suomen urheilun päämajassa”.

 

Ota yhteyttä ja varaa harjoitusvuoro Olympiastadionilta: [email protected]Yksittäiset vuorot ovat varattavissa myös Olympiastadionin sivuilta. 

LähiTapiola Olympiastadionin Liikuntamaailman yhteistyökumppanina 

Elämänturvayhtiö LähiTapiola on mukana turvaamassa tärkeää palaa Suomen urheiluhistoriaa ja edistää kaikkien suomalaisten kiinnostusta urheilua, liikuntaa ja kulttuuria kohtaan. Liikkumisen ja kulttuurin virkistävät ja hyvinvointia edistävät vaikutukset ovat tärkeitä meille kaikille. Siksi LähiTapiola haluaa olla osaltaan nimikkokumppanina tukemassa Olympiastadionin upeita Liikuntamaailman tiloja ja liikunnan riemua.