OLYMPIASTADION ON KAIKKIEN YHTEINEN LIIKUNTAPAIKKA

Julkaistu 25.4.2022

Monikäyttöiset tilat tarjoavat mahdollisuuksia kaikenlaisille lajeille ja liikkujille. Stadionilla onnistuvat myös unohtumattomat työhyvinvointitapahtumat.
 

Miltä kuulostaisi liikuntahetki paikassa, jossa on sytytetty olympiatuli, juhlittu Huuhkajien maaleja ja tehty unohtumattomia maailmanennätyksiä?

Helsingin Olympiastadion on yksi maailman ainutlaatuisimmista areenoista. Se on harvinaisuus myös siinä, että sen uumenista löytyy runsaasti liikunta- ja harrastustiloja sekä erilaisille ryhmille että yksityishenkilöiden liikuntakäyttöön.

”Olympiastadionilla on päivittäin paljon erilaista toimintaa: liikuntaa, kokouksia ja opastettuja stadionkierroksia. Olympiastadionin tilat ovat monikäyttöisiä ja niitä voivat hyödyntää kaikki”, kertoo Stadion-säätiön palveluasiantuntija Saija Suominen.


Liikuntatiloja eri lajien tarpeisiin ja kävijöitä vauvasta vaariin

Olympiastadionin vuonna 2020 valmistuneen suurremontin myötä myös kaikki liikuntatilat menivät täysin uusiksi. Suominen kertoo, että monikäyttöisyys ja laatu näkyvät kaikissa tiloissa liikuntasaleista pukuhuoneisiin.

Kuusi erikokoista salia palvelee monen lajin harrastajia. Tilojen suunnittelussa on otettu huomioon, että ne taipuvat erilaisten lajien vaatimuksiin. Myös harjoitusvälineiden säilytystiloihin on panostettu.

”Haluamme, että tilojen käyttäminen olisi mahdollisimman helppoa ja pystyisimme silti tarjoamaan samat tilat monelle eri lajille.”

Olympiastadionin vakiovuoroilla liikkuvat kaikenikäiset harrastajat. Eri liikuntasaleissa treenataan muun muassa palloilulajeja, kamppailulajeja ja tanssia sekä iloitaan perheliikunnassa. Maanalaisella täysmittaisella juoksuradalla harjoittelevat yleisurheilijoiden lisäksi triathlonistit ja kuntoliikkujat.

Seuroja ja harrastusryhmiä houkuttaa stadionille myös keskeinen sijainti, hyvät kulkuyhteydet sekä aulapalvelut, jotka ovat käytettävissä koko aukiolon ajan. Suominen vinkkaa kysymään vapaita vakiovuoroja Olympiastadionin liikuntapalveluista
 

Työhyvinvointia ainutlaatuisissa puitteissa

Olympiastadionilla onnistuvat myös yritysten työhyvinvointitapahtumat. Tiloihin mahtuu jopa satoja liikkujia kerrallaan, joten mahdollisuuksia on kaikenkokoisille organisaatioille.

Suomisen mukaan tyhypäiviä suunnitellessa mietitään nyt erityisesti sitä, että ohjelma soveltuu kaikenlaisille liikkujille, ei pelkästään himourheilijoille. Stadionin monipuoliset tilat mahdollistavat sen, että toimintaa voidaan järjestää yhtä aikaa useassa eri pisteessä sekä sisällä että ulkona.

”Kentällä voidaan järjestää esimerkiksi matalan kynnyksen yleisurheilua tai kävelytestejä, sisällä taas monenlaista liikuntaa palloilusta tanssiin ja rentoutumisharjoituksiin. Näin osallistujat voivat valita mieleisensä aktiviteetin.”

Tyhypäivien ohjelmaan voi kuulua liikunnan lisäksi myös esimerkiksi hyvinvointiluento tai kokous Olympiastadionin kokoustiloissa sekä lounas. Päivän voi kruunata vaikkapa opastetulla stadionkierroksella tai vierailulla tornissa.

”Vain taivas on rajana!”

 

Kuinka pääsen liikkumaan Olympiastadionille?

Stadionin liikuntatiloista pääsevät nauttimaan kaikki. Kertakäynnin juoksuradalle tai oman sulkapallovuoron voi varata suoraan netistä. Vuoden 2022 aikana on myös avointen ovien päiviä kenttäalueelle. 

Seurat ja liikunta-alan yritykset voivat varata yksittäisiä salivuoroja suoraan verkosta, ja vapaana olevia vakiovuoroja voi tiedustella stadionin liikuntapalveluista. Voit tutustua kaikkiin stadionin liikuntatiloihin täältä.

Suominen kehottaa kaikkia kokemaan urheilupyhätön tunnelmaa myös liikuntatiloissa.

”Tämä on kaikkien yhteinen liikuntapaikka. Ainutlaatuista on sekin, että liikkumiseen voi yhdistää vaikka tornivierailun tai käynnin Urheilumuseossa!”
 

Tervetuloa liikkumaan stadionille!