Stadion 1938

OLYMPIASTADIONIN SYNTYMÄPÄIVÄVIIKONLOPPU 11.-12.6.

Julkaistu 3.6.2022

Olympiastadion on tarjonnut suuria elämyksiä jo 84 vuoden ajan. Syntymäpäiväviikonloppua vietetään stadionilla lauantaina 11. kesäkuuta ja sunnuntaina 12. kesäkuuta Helsinki-päivänä.  

84 vuotta sitten alkusuven sunnuntaina kello 14.00. urheilijat marssivat stadionille samaa jalkaa voimistelijamestari Heikki Savolaisen kantaman Suomen lipun jäljessä. Tasavallan presidentti Kyösti Kallio vihki stadionin: "Kansalaiset! Suomella on nyt merkkipäivä, kun pääkaupunkiimme rakennettu stadion avaa porttinsa suurien isänmaallisten juhlien ja jalon kilvoittelun tyyssijaksi"

Tänä kesänä tulee kuluneeksi myös 70 vuotta Helsingin olympialaisista, joten syntymäpäiväviikonloppua vietetään Helsinki 1952 -teemalla. 

 

La 11.6. Helsinki 1952 –opastettuja stadionkierroksia

Juhlavuoden opastetuilla stadionkierroksilla uudistettuun stadioniin tutustumisen lomassa sukelletaan historiaan ja eletään uusiksi kisojen ikimuistoisia hetkiä. Lauantaina järjestetään sekä Helsinki 1952 -kierroksia että Taidetta stadionilla kierroksia. Lapsille on suunnattu oma juhlavuoden kierros, Seikkailu Olympiastadionilla, jota suositellaan 5-12 -vuotiaille. Opastetuille kierroksille liput saatavailla Lippupisteestä, www.lippu.fi.

Opastetut stadionkierrokset la 11. kesäkuuta

Klo 13.00 Lasten juhlavuoden -kierros (Seikkailu Olympiastadionilla)

Klo 13.30 Helsinki 1952 -kierros

Klo 15.00 Helsinki 1952 -kierros (esteetön kierros)

 

Bistro Stadion on avoinna lauantaina klo 11-16 

 

Su 12.6. torniin alennetuin hinnoin 

Olympiastadionin tornin yli 80-vuotiseen historiaan liittyy monenlaisia tarinoita ja juhlahetkiä. 72 metriä korkea Olympiastadionin torni on yksi parhaista paikoista ihailla koko Helsingin kaupunkimaisemaa. 

Sunnuntaina 12. kesäkuuta aikuiset vierailevat tornissa viiden ja lapset kahden euron hintaan. Alennusryhmille (opiskelijat, eläkeläiset, varushenkilöt, siviilipalvelushenkilöt, työttömät) vierailuhinta on kolme euroa. Alle 7-vuotiaat vierailevat maksutta maksavan aikuisen kanssa. 

Tornilippuja voi ostaa paikan päältä Olympiastadionilta stadionin Vierailijakeskuksesta.

Torni on avoinna klo 12-17. 

 

Urheilumuseo on avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 11-17 

Helsingin olympialaiset ovat esillä Urheilumuseon päänäyttelyssä laajasti ja monipuolisesti. Urheilumuseon olympialaisiin liittyvästä esinekokoelmasta on näyttelyssä esillä kattava otos, jonka helmenä tuikkii hopeinen olympiasoihtu. Näyttelyesineet, interaktiivinen älyseinä ja erilaiset sovellukset kertovat urheilun lisäksi elämästä Helsingissä olympialaisten aikana.