OPASTETUT STADIONKIERROKSET

Julkaistu 31.8.2020

Olympiastadion on kokenut merkittävän muodonmuutoksen. Opastetulla Stadionkierroksella olet mukana stadionin tarinassa aina 1930-luvulta uuteen aikaan. Stadionkierroksella pääset vierailemaan myös stadionin uudessa maanalaisessa maailmassa.

”Stadionin historia on täynnä tarinoita. Suuria onnen ja tuskan hetkiä, kommelluksia ja sattumuksia… Näitä me tulemme herättämään henkiin ja tuomaan tarinat lähelle ihmistä”, stadionkierroksia järjestävän Helsinki Oppaat ry:n puheenjohtaja Teppo Viiperi kertoo.

Syyskuussa starttaavilla stadionkierroksilla vieraat kulkevat esimerkiksi saman käytävän, josta urheilun ja viihteen suuruudet nousevat stadionille. Kierroksista odotetaan hittiä niin kotimaisten kuin kansainvälisten vieraiden keskuudessa, mutta odotukset uudistetulle stadionille ovat kovat muutenkin:  

”Itse toivon, että ihmiset löytävät stadionin samaan tapaan kuin esimerkiksi Oodin tai Löylyn.  Stadionista tulee hieno kohtaamispaikka, jonne voi tulla hengailemaan, lounaalle, tapaamaan tuttuja… Tähän on kaikki mahdollisuudet uusien puitteiden ja palveluiden myötä”, Viiperi maalailee.

Lisätietoa vierailijoille

  • Koronatilanteesta johtuen kierrokselle on mahdollista osallistua vain ennakkoon lunastetuilla lipuilla. Liput Lippupisteen kanavista ja myyntipisteistä.
  • Opastettuja kierroksia toteutetaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Lisäksi varattavissa on lippuja esteettömälle kierrokselle. 
  • Kierroksen henkilömäärä on rajattu 15 henkilöön.
  • Avajaisviikkojen opastettujen kierrosten kesto on 30 minuuttia.
  • Opastettu kierros alkaa vierailijakeskuksesta (tornin sisäänkäynti).
  • Kierroksen lopuksi on mahdollisuus vierailla myös Olympiastadionin tornissa. Tornivierailu sisältyy opastetun kierroksen hintaan.
  • Suosittelemme kierroksella kasvomaskin käyttöä.

Tervetuloa vierailulle ja katsomaan mitä on uutta ja miten ainutlaatuinen stadionin arkkitehtuuri on herätetty uuteen loistoon!

 

OPASTETTU STADIONKIERROS 

ESTEETÖN STADIONKIERROS 

STADIONRUNDVANDRING

THE STADIUM TOUR

 

Opastettujen Stadionkierrosten hinnat (Avajaisviikot - 30 minuutin kierros):

Aikuiset 10,00 €

Lapset ja nuoret 7-16 v. 5,00€ (alle 7-vuotiaat maksutta)

Alennusryhmät 5,00 € (opiskelijat, eläkeläiset, varushenkilöt, siviilipalvelushenkilöt, työttömät)

 

Esteetön opastettu Stadionkierros

Aikuiset 6,00

Lapset ja nuoret ja alennusryhmät 4,00

 

Opastetut stadionkierrokset laajenevat lokakuun alussa siten, että niiden kesto on 60 minuuttia ja kierrokseen sisältyy myös vierailu Urheilumuseossa. Kierrosten hinnat (sisältää opastuksen stadionin ja urheilumuseon tiloissa, Urheilumuseon pääsymaksun ja tornivierailun pääsymaksun): aikuiset 19.50€, lapset/nuoret ja alennusryhmät 10€. Alle 7-vuotiaat maksutta.