Opastettu kierros

PERUTTU 28.12. ALKAEN - JOULU- JA TAMMIKUUN OPASTETUT STADIONKIERROKSET - TAITEEN YSTÄVILLE TAIDEKIERROKSET

Julkaistu 3.12.2021

28.12.2021 voimaan astuvien uusien Etelä-Suomen aluehallintoviraston rajoituspäätösten mukaisesti Uudellamaalla kielletään henkilömäärästä riippumatta kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kolmeksi viikoksi ajalla 28.12.2021–17.1.2022. Tämän johdosta myös opastettuja stadionkierroksia ei ole mahdollista järjestää. Lippupiste on yhteydessä kaikkiin lippuja ostaneisiin sähköpostilla. Mahdolliset tiedustelut [email protected] 27.12. alkaen. (Päivitys 23.12.2021)

Opastetulla Stadionkierroksella olet mukana stadionin tarinassa aina 1930-luvulta uuteen aikaan. Uutuutena vuodenvaihteessa on taiteen ystäville Taidetta Stadionilla -kierrokset. Joulu- ja tammikuun kierrokset ovat varattavissa Lippupisteestä.

Tervetuloa katsomaan mitä on uutta ja miten ainutlaatuinen stadionin arkkitehtuuri on herätetty uuteen loistoon.

Olympiastadionilla ja Urheilumuseossa on käytössä koronapassi kaikilla avoimilla opastetuilla stadionkierroksilla. Koronapassi tarkistetaan Olympiastadionin Vierailijakeskuksessa opastetulle kierrokselle lähdettäessä. Kierroksilla edellytetään maskin käyttöä kaikilta yli 12-vuotiailta, mikäli maskin käyttöön ei ole terveydellistä estettä.

Kaikille kierroksille liput tulee ostaa ennakkoon lippu.fi

 

AVOIMET YLEISÖKIERROKSET

STADIONKIERROS 

Opastettu stadionkierros pitää sisällään 60 minuutin opastuksen Olympiastadionin ja Urheilumuseon tiloissa, Urheilumuseon pääsymaksun ja tornivierailun pääsymaksu kierroksen jälkeen. Stadionkierroksella pääset vierailemaan myös stadionin uudessa maanalaisessa maailmassa. Vierailuun kannattaa varata aikaa yhteensä noin 1,5 tuntia.

 

Hinnat:  Aikuiset 19,50 €, lapset ja nuoret 7-16 v. 10,00 € (alle 7-vuotiaat maksutta).  

Kierros sisältää portaita. Järjestämme myös esteettömiä kierroksia, mistä mainitaan lipunmyynnin yhteydessä.

Opastetulle stadionkierrokselle osallistuminen on mahdollista vain ennakkoon ostetuilla lipuilla

 

TAIDETTA STADIONILLA - KIERROS

Helsingin taidemuseon HAMin taidekokoelman teoksia on esillä stadionin eri tiloissa. Opastetulla Taidetta Stadionilla -kierroksella osallistujat pääsevät nauttimaan taiteesta uudistetulla stadionilla. Eri tiloihin teokset on valittu kunnioittaen stadionin arkkitehtuuria ja tuomaan iloa suomalaisten nimeämiin Olympiastadionin tiloihin. Taideteosten aiheet vievät ajatukset, ainakin mielikuvien tasolla, mm. Bubi-huuhkajan vierailuun ja stadionin arkkitehtien Lindegrenin ja Jäntin yhteistyöhön. 

Liput ennakkoon tästä

 

LASTEN OPASTETTU KIERROS

Seikkailu Olympiastadionilla, lasten opastettu kierros tarjoaa lapsille mahdollisuuden sukeltaa stadionin tarinoihin ja tiloihin. 

Tutustu lisää tästä.

 

  • Olympiastadionilla ja Urheilumuseossa on käytössä koronapassi kaikilla opastetuilla stadionkierroksilla. Koronapassi tarkistetaan Olympiastadionin Vierailijakeskuksessa opastetulle kierrokselle lähdettäessä. 

  • Opastetuilla stadionkierroksilla edellytetään maskin käyttöä kaikilta yli 12-vuotiailta, mikäli maskin käyttöön ei ole terveydellistä estettä.  

  • Olympiastadionilla toimintaa toteutetaan voimassa olevien Aluehallintoviraston, THL:n ja pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjausten, rajoituksien ja suosituksien mukaisesti. Koronaohjeistus Olympiastadionilla 4.12.2021 alkaen.