stadion ilma

OLYMPIASTADION ON AUKI VIERAILIJOILLE - ERINOMAINEN KOTIMAAN KÄYNTIKOHDE

Julkaistu 19.7.2021

Helsingin ikoninen maamerkki Olympiastadion avasi ovensa jälleen vierailijoille 7. kesäkuuta. Stadion on yksi Suomen suosituimmista matkakohteista, ja kiinnostaa kotimaan matkailijoita sekä arkkitehtonisesti että historiallisesti.

Olympiastadionin 72 metriä korkea torni on yksi Suomen tunnetuimmista vierailukohteista, josta avautuu kaupunkinäkymä koko Helsingin ylle.

Noin 20 000 neliötä uudesta stadionista sijaitsee maan alla. Matkailijoiden on mahdollista vierailla maanalaisissa tiloissa opastetuilla stadionkierroksilla, joissa esitellään stadionin historiaa 1930-luvulta nykyhetkeen. Olympiastadionilla sijaitsee myös elämyksellinen Urheilumuseo, jossa kävijät voivat tutustua suomalaisen urheilun historiaan ja nykypäivään sekä vaihtuviin näyttelyihin.  Opastetut kierrokset, mukaan lukien lapsille suunnattu liikunnallisempi stadionkierros, käynnistyvät stadionilla heinäkuussa.

Olympiastadionin juurella sijaitsevassa funkistyylisessä Bistro Stadionissa vierailijoille on tarjolla pohjoismaisia makuja. Bistron uusi kesäterassi on avattu paraatipaikalle stadionin kentän juoksusuoralle.

Uudistettu Olympiastadion vihittiin käyttöön 22.8.2020. Syksyn 2020 aikana uuteen stadioniin ehti tutustua turvallisesti yli 70 000 ihmistä. Nyt stadionin torni, Urheilumuseo, opastetut stadionkierrokset ja Stadion Bistro ovat avoinna vierailijoille koko kesän. Stadionilla noudatetaan vierailujen yhteydessä voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia.

 

Stadionin torni:  https://www.stadion.fi/fi/kohteet/stadionin-torni

Varaa Stadionkierros: https://www.stadion.fi/fi/kohteet/stadionkierros

Urheilumuseo: https://www.stadion.fi/fi/kohteet/urheilumuseo

Bistro Stadion: https://www.stadion.fi/fi/kohteet/bistro-stadion

Sulkapallovuorot: https://www.stadion.fi/fi/ajankohtaista/olympiastadionilla-pelataan-kes…