OLYMPIASTADIONIN HARJANNOSTAJAISET

Julkaistu 21.5.2019

Harjannostajaiset on talonrakennuksen perinteeseen kuuluva tilaisuus, joka perinteiden mukaisesti pidetään rakennuksen vesikattotöiden valmistuttua ja uudisrakennuksen tultua harjaan. Olympiastadionin perusparannus- ja uudistamishankkeen harjannostajaistilaisuutta vietettiin tänään 23. toukokuuta stadiontyömäälla samassa paikassa, kuin stadionin ensimmäisiä harjannostajaisia, jotka järjestettiin marraskuun 18. päivänä vuonna 1936. 

Olympiastadionin perusparannus- ja uudistamishankkeen rakennuttajana toimii Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan rakennuttamisen yksikkö. Hankkeen projektinjohtourakoitsijana on Skanska. Stadiontyömalla työskentelee päivittäin noin 650 henkilöä. 

Olympiastadionin perusparannus- ja uudistaminen mahdollistaa Helsingin ja Suomen tärkeimmän suurtapahtumien areenan uuden aikakauden. Tapahtumatoiminnan ohella Olympiastadion on päivittäin liikunnan-, kulttuurin, kokousten ja matkailun kohtauspaikka, jossa tulevaisuudessa arvioidaan vierailevan vuosittain noin miljoona kävijää. 

 

Alkukesän kuulumisia Olympiastadionin työmaalta

Perusparannus- ja uudistamishankkeessa on edennyt vaiheeseen, jossa sisävalmistus- ja talotekniikkatyöt ovat käynnissä stadionin kaikissa osissa. Työt valmistuvat vaiheittain ja samalla toimintakokeet käynnistyvät stadionin eri osissa. Viimeisiä täydentäviä paikallavalurakenteita tehdään vielä kesän aikana.

 

Katsomoiden kattaminen

Katsomoiden katosten teräsrakenteet on asennettu. Katosten alapinnan puurimoitus on valmis stadionin itäkatsomossa ja eteläkaarteessa. Pohjoisessa rimoitustyöt valmistuvat kesäkuun aikana.

 

Julkisivujen uudistaminen

Julkisivun puuverhouksen asentaminen on käynnissä itäosassa ja etenee kohti pohjoista. Julkisivujen pinnoitus- ja maalaustyöt aloitettiin keväällä ja työt jatkuvat syksyyn asti. Eteläkaarteessa ikkunat ja tiiliverhoilu valmistuivat jo viime vuonna. Pohjoispuolella ikkunat on asennettu. Kesän ja syksyn aikana tehdään muuraus-, pinnoitus- ja maalaustöitä sekä asennetaan puuverhousta.

 

Pääkatsomo ja katsomomalja

Pääkatsomon eristystyöt valmistuivat viime syksynä ja muualla katsomomaljassa tehdään pinnoitus- ja maalaustöitä tulevaan syksyyn asti. Katsomoiden kaiteiden ja betonirakenteiden kunnostus- ja maalaustyöt ovat käynnistymässä ja jatkuvat syksyyn. A-katsomon yleisögalleriakäytävän pintarakenne- ja maalaustyöt jatkuvat kesän aikana.

 

Maanalaiset uudistilat

Uudistuneen Olympiastadionin maanalaisissa uudistiloissa eli logistiikkakeskuksessa, koillisvarastossa, monitoimitilassa, liikunta- ja tapahtumakeskuksessa sekä kenttää kiertävässä huolto- ja harjoittelutunnelissa sisävalmistus- ja talotekniikkatyöt jatkuvat kesän aikana, jolloin päästään tekemään myös ensimmäisiä toimintakokeita.

 

Urheilumuseo 

Urheilumuseon sisävalmistus- ja talotekniikkatyöt etenevät hyvin ja toimintakokeet tiloissa alkavat kesäkuun alussa.  

 

Kenttä

Kevään aikana kentällä on tehty täyttötöitä ja varsinainen kenttäurakka alkaa kesäkuun alussa nurmikon alusrakenteiden rakentamisella. Näin nurmikkoa päästään istuttamaan syksyllä.

 

Kunnallistekniikka

Urheilukadun alkupäässä, Stadionpolulla, on käynnissä kaukolämpö ja -kylmäputkien asennustyö, joka saadaan päätökseen kesän loppuun mennessä.

 

Työmaan sähköposti: olympiastadion(at)skanska.fi