Opastettu kierros

STADIONKIERROKSILLA SUKELLETAAN HISTORIAAN JA KURKISTETAAN KULISSIEN TAAKSE

Julkaistu 17.6.2022

Tämän vuoden opastetuilla stadionkierroksilla eletään uusiksi vuoden 1952 olympialaisten unohtumattomia hetkiä ja vieraillaan tähtien käytävässä. Omia kierroksia järjestetään myös perheille ja taiteen ystäville.

Oletko aina halunnut aistia olympialaisten tunnelmaa stadionin kulisseissa? Tai nähdä, mistä artistit ja urheilijat saapuvat areenalle?

”Monet ovat olleet täällä erilaisissa tapahtumissa katsomossa, mutta kierroksilla päästään kurkistamaan kulissien taakse”, kertoo Olympiastadionin markkinointi- ja viestintäjohtaja Marju Paju 

"Opastetuilla stadionkierroksilla uudistunut Olympiastadion ja sen mielenkiintoinen historia heräävät henkiin uudella tavalla."

Stadionkierroksilla osallistujat pääsevät tutustumaan Olympiastadionin tiloihin, tunnelmoimaan huippuhetkiä stadionin historian varrelta sekä kuulemaan mielenkiintoisia tarinoita.

Tällainen vähemmän tunnettu tarina on esimerkiksi olympiatulen matka kentältä ylös stadionin torniin kesäolympialaisten avajaisissa vuonna 1952. Tulen matka on osa tämän vuoden Helsinki 1952 -teemakierroksia, joissa tutustutaan uudistettuun stadioniin ja eletään uusiksi kisojen ikimuistoisia hetkiä.


Upeasti uudistettu Olympiastadion. Oli hienoa päästä tutustumaan. Mainio opas. Kiitos!

Kierroksia kokoustajille, perheille ja kulttuurinnälkäisille

Helsinki 1952 -kierroksia järjestetään yleisölle vuoden 2022 loppuun saakka. Niiden lisäksi tarjolla on omat kierrokset perheille ja kulttuurin ystäville. Verkosta varattaviin, noin puolentoista tunnin mittaisiin stadionkierroksiin kuuluu opastetun kierroksen lisäksi vierailu tornissa ja käynti Urheilumuseossa.

”Lapsille suunnattu Seikkailu Olympiastadionilla on liikunnallinen kokonaisuus, jossa on paljon aktivoivia tehtäviä. Olympiastadionin ja olympialaisten tarinoita tuodaan esille tavalla, joka sopii erityisesti 5-12 -vuotiaille. Kierros on hauskaa yhteistä puuhaa lapsille ja aikuisille”, Paju kertoo.

Taidetta urheilupyhätössä -kierroksilla taas päästään tutustumaan Helsingin taidemuseo HAMin kokoelmien teoksiin Olympiastadionilla. Vierailijakeskuksen ympäristössä ja kokoustiloissa sijaitsee paljon teoksia, jotka on valittu kunnioittaen stadionin arkkitehtuuria.

Opastettuja kierroksia järjestetään myös tilauksesta. Paju kertoo, että tilauskierroksia varaavat niin yritysryhmät kuin ulkomailta saapuneet urheilufanit. Erityisen suosittuja tilauskierrokset ovat kokousvieraiden keskuudessa.

”Stadionilla on valtavasti mahdollisuuksia kokouksiin ja laaja kirjo oheisohjelmaa: on stadionkierroksia, liikuntaa, tornivierailuja… Stadionkierros voidaan järjestää myös lyhyempänä, jos kokousaikataulu on tiukka”, Paju vinkkaa.

Kaikkien stadionkierrosten vetäjinä toimivat ammattitaitoiset ja koulutetut Helsinki-oppaat. Yleisölle avoimia kierroksia järjestetään suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, yksityiskierroksille voi tiedustella myös muita kielivaihtoehtoja. Kierroksia järjestetään myös esteettöminä.

Hieno kierros, upeat puitteet ja infossa ystävällinen palvelu. Koko ryhmältämme erityiskiitos oppaalle!

Suomalaiset mukana kierrosten suunnittelussa

Stadionkierrosten suunnittelu aloitettiin jo Olympiastadionin jättimäisen uudistusurakan aikana. Mukaan kierrosten luomiseen osallistui joukko vapaaehtoisia suomalaisia.

“Meillä oli stadionraati, johon kuka tahansa pystyi hakemaan. Raati vieraili työmaavaiheessa stadionilla ja kertoi, mitä kaikkea kierroksilla haluttaisiin nähdä tai kuulla. Saimme myös dataa siitä, mitkä paikat stadionilla olivat raatilaisten mielestä erityisen kiinnostavia”, Paju kertoo ylpeänä.

Hänen oma suosikkipaikkansa kierrosten varrelta on tähtien käytävä, jonka yleisö pääsee näkemään ainoastaan oppaan kanssa. Tätä käytävää pitkin stadionille saapuvat kaikki maailmantähdet.

”Tähtien käytävä myös päivittyy vuosien varrella. Tästä vuodesta alkaen stadionilla esiintyvät ja urheilevat tähdet pääsevät jättämään sinne puumerkkinsä”, Paju paljastaa.

Opas oli aivan mahtava, nyt on usealta korjattu aukko sivistyksestä.

Helsinki 1952 -juhlavuotta vietetään monin tavoin

Vuonna 1952 järjestetyistä Helsingin olympialaisista tulee kesällä kuluneeksi 70 vuotta. Juhlavuosi näkyy Olympiastadionilla monenlaisina tapahtumina ja sisältöinä. Juhlaviikolla heinäkuussa 2022 on ohjelmassa myös paljon maksuttomia vierailumahdollisuuksia. Päätapahtumana on 20. heinäkuuta stadionilla järjestettävä Olympiapäivä. Lue lisää tästä.

 

Osta liput opastetuille stadionkierroksille täältä.

Lisätietoa tilauskierroksista ja niiden varaamisesta löydät täältä.